Veelgestelde Vragen

Welkom op de veelgestelde vragen (FAQ) pagina van onze webshop met auto handleidingen en onderhoudsboekjes. Hier vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen over ons bedrijf, onze producten en onze service.

Mijn bestelling

Wat is de levertijd?

2-4 werkdagen. Uw bestelling wordt de eerstvolgende werkdag verzonden naar onze print-partner. Zodra de bestelling gereed is wordt deze verzonden naar het juiste adres. Alle pakketjes worden via PostNL verzonden. Meestal past uw pakketje door de brievenbus, dus hoeft u niet thuis te blijven.

Ontvang ik een track and trace van mijn bestelling?

Nee. Het is op dit moment nog niet mogelijk om de track and trace link in uw account te tonen. Heeft u toch vragen over uw levering, neem dan contact op met onze klantenservice.

Kan ik mijn bestelling eerder ontvangen?

Nee. Wij werken met een printing-on-demand service en hebben om deze reden geen voorraad. Alle bestellingen moeten eerst worden geprint, voordat we ze kunnen verzenden.

Retourneren

Binnen hoeveel dagen moet ik mijn bestelling retourneren?

14 dagen. Particuliere bestellingen kunnen tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden worden geannuleerd. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening.

Onder welke voorwaarden mag mijn bestelling retour?

Om het product te beoordelen mag u binnen de 14 dagen doen wat redelijkerwijs nodig is om het product te beoordelen. Daarbij kunt u het product uit de verpakking halen, tenzij de verpakking een verzegeling bevat. Heeft u meer gedaan dan nodig was om het product te proberen, dan kunnen wij u daarvoor kosten in rekening brengen.

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via support@carmanuals.com of via ons contactformulier. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Autohandleiding

Hoe kan ik de juiste autohandleiding zoeken?

Aan de hand van het merk, model en bouwjaar. Via de navigatiebalk op de website kunt u zoeken op merk, model en bouwjaar van het voertuig. Ook kunt u gebruikmaken van de filters om op taal of producttype te zoeken.

Hoe kan ik een autohandleiding bestellen?

Wanneer u de juiste handleiding voor uw voertuig heeft gevonden, kan deze worden toegevoegd aan de winkelwagen en worden afgerekend.

Help! Ik kan de handleiding voor mijn voertuig niet vinden?

Als wij de handleiding van uw voertuig niet hebben, dan kunt u de gegevens van het voertuig bij ons achterlaten en gaan wij voor u op zoek naar de handleiding. Als deze voor ons beschikbaar is, dan brengen wij u hiervan op de hoogte zodat u de gewenste handleiding alsnog kunt bestellen.

Merk niet gevonden?

Handleidingen van sommige merken staan niet op onze particuliere website, maar kunnen wij vaak wel leveren. Om deze te kunnen bestellen is het noodzakelijk om contact op te nemen met onze klantenservice.

Onderhoudsboekje

Ik ben mijn onderhoudsboekje kwijt, wat nu?

Een nieuw onderhoudsboekje kunt u aanschaffen via onze website. Bij uw garage is het gepleegde onderhoud op te vragen, zodat u het onderhoudsboekje weer in kunt vullen.

Hoe kan ik een onderhoudsboekje bestellen?

Het onderhoudsboekje voor de diverse voertuigen is te bestellen via de productpagina.

Waarom heb ik een onderhoudsboekje nodig voor mijn auto?

In het onderhoudsboekje kunt u al het gepleegde onderhoud door de garage laten bijhouden en afstempelen. Bij het kopen/verkopen van een auto bent u zo goed om de hoogte van de geschiedenis van de auto en kunt u een goede inschatting maken van de waarde en levensduur.

Waarom heb ik een onderhoudsboekje nodig voor mijn camper?

In het onderhoudsboekje kunt u al het gepleegde onderhoud door de garage laten bijhouden en afstempelen. Bij het kopen/verkopen van een camper bent u zo goed om de hoogte van de geschiedenis van de auto en kunt u een goede inschatting maken van de waarde en levensduur.

Waarom heb ik een onderhoudsboekje nodig voor mijn elektrische auto?

In het onderhoudsboekje kunt u al het gepleegde onderhoud door de garage laten bijhouden en afstempelen. Bij het kopen/verkopen van een auto bent u zo goed om de hoogte van de geschiedenis van de auto en kunt u een goede inschatting maken van de waarde en levensduur.

Zakelijke klanten

Heeft Carmanuals een zakelijke website?

Ja. Voor onze zakelijke klanten hebben wij een zakelijke omgeving ingericht, waar bestellingen kunnen worden geplaatst en ingezien. Hier kunt u gebruikmaken van verschillende voordelen zoals de volumekorting, betalen op rekening en eenvoudig inloggen met meerdere medewerkers.

Kan ik zakelijke klant worden?

Ja. Wanneer u een bedrijf heeft met een geldig btw-nummer, kunnen wij u aanmelden voor onze zakelijke website. Hiervoor kunt u het inschrijfformulier invullen en opsturen, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om het bedrijfsaccount te activeren.

Of u kunt telefonisch contact met ons opnemen, via +31 79 744 02 17. Dan helpen wij u graag verder.

Heeft Carmanuals handleidingen voor geïmporteerde auto’s?

Importeert u auto’s uit het buitenland, die niet voorzien zijn van een Nederlandstalige handleiding? Bij Carmanuals kunt u voor bijna alle voertuigen de Nederlandse handleiding kopen.

Vraag niet beantwoord? Neem contact met ons op!

Contact formulier